Trg Svetog Save 34, Užice; PIB: 111925736; RAČUN: 8 4 0 - 2 1 1 4 6 6 6 - 2 7
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

Centar za karijerno vođenje – Aktivnosti

 25. maj 2023. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizovao je predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ 22 maja 2023. godine. Šef katedre za medicinske nauke spec. dr med. Željko Karganović pozdravio je prisutne i predstavio studijski program Zdravstvena nega. Predavanje o veštinama upravljanja emocijama održala je dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija. Studentkinje zdravstvene nege Milenija Marković i Vesna Milosavljević govorile su o depresivnim poremećajima i zdravstveno – vaspitnom radu sa pacijentima.

 16. maj 2023. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS. u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „.Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.“. Predavanje će održati dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija u saradnji sa studentima druge godine studijskog programa Zdravstvena nega u ponedeljak, 22. maja 2023. godine u 13 časova u amfiteatru 109..

 06. mart 2023. 

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije je  organizovao predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Svi  zainteresovani su upoznati sa projektima lokalne samouprave i Saveta za rodnu ravnopravnost, u cilju prevazilaženja barijera i napredovanja u poslovanju.

Galerija fotografija

„Žensko preduzetništvo“

 14. decembar 2022. 

Dana  14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109, u organizaciji Centra za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, održano je predavanje na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje je održala dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, uz gostovanje studenata Odseka Užice ASSZS, Filipa Milića i Dejana Perića, koji su izložili iskustva svog porodičnog biznisa. 

Galerija fotografija

„Porodična preduzeća“

 12. decembar 2022. 

Marija Pantelić, direktor održivosti kompanije Bosis, održala je 12. decembra 2022. godine predavanje za studente prve godine valjevskog odseka Akademije na temu „Savremeni aspekti poslovanja kompanije Bosis“.

Marija je studentima predstavila razvojni put kompanje Bosis, njenu organizacionu strukturu, prikazala je važnost primene SWOT i PEST analize u poslovnoj strategiji, finansijsko i nefinansijsko izveštavanje, a poseban fokus u svom predavanju Marija je stavila na održivost poslovanja kao krucijalnu menadžersku praksu.

 3. novembar 2022. 

Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke, doktorka Tijana Tomić Lukić, onkolog u Opštoj bolnici Valjevo, 3. novembra održala je edukativno predavanje o prevenciji karcinoma dojke.

Doktorka Tomić Lukić je studentima i ostalim prisutnima objasnila šta je karcinom dojke, koji su faktori rizika, u kojim godinama se najčešče javlja, na koje simptome treba obratiti pažnju, kada i gde otići na prvu kontrolu. Tokom izlaganja doktorka je posebno istakla da je pravovremena edukacija ključna u oblasti prevencije. Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv karcinoma, obeležava širom sveta kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja.

 30. novembar 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke , a u cilju unapređenja komunikacijskih veština mladih, je organizovao predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Moć efikasne komunikacije“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 30. novembra 2022. godine.

Galerija fotografija

„Moć efikasne komunikacije“

 25. maj 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata Akademije strukovnih studija  Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu “Tehnike efikasnog učenja“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 25. maja 2022. godine, u prostorijama Odseka Užice.

Galerija fotografija

“Tehnike efikasnog učenja”