Trg Svetog Save 34, 31000 Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

Poseta ministra g-dina Branka Ružića Odseku Valjevo, 11. maj 2021. godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić i narodni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Milićević, posetili su danas valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Jedan od povoda za posetu jedinoj državnoj visokoškolskoj instituciji u regionu jeste to što je Ministarstvo prosvete valjevskom odseku Akademije odobrilo 12,5 miliona dinara za rekonstrukciju krova zgrade, koji je oštećen u prošlogodišnjoj vremenskoj nepogodi.

„Ministarstvo je tu da pomogne da se reše pitanja investicionog održavanja i drago mi je da ova odobrena sredstva mogu da budu pomoć, jer bez adekvatnog prostora nema ni adekvatnog obrazovnog procesa. Važno je da Valjevo kao centar Kolubarskog okruga i ovog dela zapadne Srbije u dogledno vreme dosegne viši nivo i postane pravi centar visokoškolskog obrazovanja. Na ovom području nas u narednom periodu očekuje izgradnja važnih saobraćajnica i dolazak novih privrednih investitora kojima će biti potreban stručan i edukovan visokoobrazovani kadar. Zabog toga treba maksimalno afirmisati obrazovanje“, poručio je ministar prosvete Branko Ružić na sastanku sa svojim domaćinima iz Akademije.

Predsednica Akademije prof. dr Ljubica Diković zahvalila se ministru Ružiću na odobrenim sredstvima Ministarstva za rekonstrukciju krova zgrade valjevskog odseka, ističuči da je čast i zadovoljstvo što je ministar prepoznao Akademiju kao važan stub obrazovanja u ovom delu Srbije.

Osim toga, danas su predstavnici Akademije sa ministrom prosvete razgovarali i o daljoj saradnji sa Ministarstvom i uopšte o funkcionisanju strukovnih akademija, koje su konstituisane u sklopu reforme visokog obrazovanja.