Trg Svetog Save 34, Užice; PIB: 111925736; RAČUN: 8 4 0 - 2 1 1 4 6 6 6 - 2 7
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

Promocija projekata

2. februar 2024. 

U hotelu Palas u Beogradu, 02. februara 2024. godine, održan je četvrti međunarodni sastanak u okviru realizacije Erazmus+ projekta CORE (Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences). Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih ustanova iz Turske, Bugarske, Rumunije, Bugarske i Srbije. 

Erazmus+

Galerija fotografija

13. decembar 2023. 

Deo događaja posvećenih proslavi dana Akademije, 13.12.2023. godine bila je promocija aktivnosti  realizovanih u okviru Erazmus+ projekta Competence Oriented Methodologies for R&D in Social and Educational Sciences. Prisutnima je predstavljen materijal za obuku mladih i neafirmisanih istraživača u oblasti kvalitativnog i miks-metodskog istraživanja i kvalitativne obrade podataka, za čiju izradu je bila zadužena Akademija stukovnih studija Zapadna Srbija.

Promocija Erazmus+ projekata mobilnosti studenata i zaposlenih bila je deo prezentacije rukovodioca Odseka Užice, 14.12.2023. godine. Deo programa pod nazivom “Razglednica iz Slovenije” bio je film koji je za ovu priliku pripremio student Luka Topalović, koji zimski semestar školske 2023/2024. godine provodi u VŠU Šolski Center Kranj, u Sloveniji.

Razglednica iz Slovenije (Film)

Dan Akademije

Galerija fotografija

06. oktobar 2023. 

U okvuru manifestacije ErasmusDays 2023, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 9.10.2023. godine, organizovana je info sesija posvećena promociji aktuelnih Erasmus+ projekata.
Prisutni su upoznati sa mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Student Akademije koji se trenutno nalazi na studijskom boravku u Kranju, Slovenija, podelio je sa prisutnima svoje utiske i iskustva.
Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekata mobilnosti, kao i projekta CORE – Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences.

ErasmusDays

Galerija fotografija

06. oktobar 2023. 

U okviru manifestacije ErasmusDays 2023, u ponedeljak, 09.10.2023. godine, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info sesiju tokom koje će studenti zainteresovani za mobilnost u okviru programa Erazmus+ imati priliku da dobiju sve neophodne informacije. Pozivamo zainteresovane studente da nam se pridruže u amfiteatru 109, u 12:15. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti putem linka:

Link Odsek Valjevo

ErasmusDays

 19. sep 2023. 

U cilju realizacije Erazmus+ KA131 projekta mobilnosti, potpisan je Ugovor o dodeli namenskih bespovratnih sredstava za mobilnost u svrhu studiranja sa Lukom Topalovićem, studentom 3. godine studijskog programa Informacione tehnologije, Odsek Užice. Student će zimski semestar 2023/2024. godine provesti u VŠU Šolski Center Kranj, u Sloveniji. Želimo mu uspešne studije!

 09. jun 2023. 

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija je 06.06.2023. godine dobila ocenu završnog izveštaja o realizaciji Erazmus+ projekta mobilnosti studenata broj 2020-1-RS01-KA103-065046. Projekat je uspešno realizovan i Fondacija Tempus je završni izveštaj ocenila sa ukupno 86/100 bodova. 

Pohvaljen je kvalitet podrške predstavnika Akademije studentima pre, tokom i nakon realizacije mobilnosti. Pohvaljene su aktivnosti koje je Akademija sprovela u cilju širenja informacija o projektu, mogućnosti za mobilnost i učešće zaposlenih i studenata Akademije u Erazmus+ programu. Istaknut je kvalitet novousvojenog Pravilnika o mobilnosti studenata i zaposlenih Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, kao i interna evaluacija i monitoring projekta. Posebno su pohvaljeni posvećenost Akademije poštovanju Inicijative Evropska studentska kartica i činjenica da je rukovodstvo Akademije u potpunosti prepoznalo značaj Erazmus+ programa i projekata mobilnosti kako za studente i zaposlene na Akademiji, tako i za unapređenje visokog obrazovanja.

 09. jun 2023. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti, pet nastavnika iz Školskog centra Kranj, Slovenija, posetilo je Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija. U toku posete, obišli su kompaniju Impol Seval i JKP “Duboko”. Organizovan je obilazak hidrocentrale na Đetinji i Narodnog muzeja u Užicu. 

Poseta, Školski centar Kranj

Galerija fotografija

 30. maj 2023. 

Treći međunarodni sastanak u okviru realizacije Erazmus+ projekta Competence Oriented Methodologies for R&D in Social and Educational Sciences (CORE) održan je 26. i 27.05.2023. godine na Univerzitetu u Maji, Portugalija

Izvršena je analiza do sada realizovanih aktivnosti i sačinjen je plan izrade novih projektnih rezultata. 

Univerzitetu u Maji, Portugalija

Galerija fotografija

 22. januar 2023. 

U periodu od 24. do 28.10.2022. godine, realizovan je Erazmus+ projekat mobilnosti zaposlenih Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. Profesori dr Ljubica Diković, dr Ljiljana Trumbulović i dr Vesna Marjanović, zajedno sa članom nenastavnog osoblja, Predragom Popovićem, boravili su u VŠU Šolski Center Kranj, Slovenija.

Kombinacija držanja nastave i stručnog usavršavanja pružila je zaposlenima obe ustanove mogućnost poređenja obrazovnih modela, kao i razmenu znanja i iskustva u vezi sa organizacijom rada i stručne prakse. Razmatrane su mogućnosti proširenja međunarodne saradnje kroz zajednički rad na pripremi i realizaciji novih projekata, kao i mogućnosti umrežavanja akademskog osoblja Akademije i Više stručne škole u Kranju na međunarodnom nivou. Ispred ŠC Kranj u realizaciju ove mobilnosti bili su uključeni: Jože Drenovec, direktor Školskog centra Kranj, Mr Lidija Grmek, direktor Više stručne škole, Nastja Bežnik, predavač i Erazmus+ koordinator, Srećko Simović, predavač, kao i studenti Odseka za elektrotehničko inženjerstvo.

Erazmus+ projekat mobilnosti

Galerija fotografija

 18. novembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 4. novembra 2022. godine objavljen je članak “Mobilnost studenata – otvorena vrata novih znanja”, povodom studentske mobilnosti, odnosno  studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunje Vasilić i Marine Živković u okviru Erazmus+u projekta.

Pogledaj članak

“Vesti”, 4. nov 22

 17. oktobar 2022. 

U četvrtak, 13.10.2022. godine, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, obeleženi su Erazmus dani događajem pod nazivom The Beginning of the Rest of Our Lives- Erasmus+.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, zajedno sa predsednikom Akademije, dr Ljubicom Diković, upoznala je prisutne studente sa pravilima programa Erazmus+.

Studentkinje Akademije koje su imale priliku da provedu dva semestra na mobilnosti podelile su sa prisutnima svoje utiske i iskustva.

Galerija fotografija

Erazmus dani

 07. jul 2022. 

U okviru studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinje Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunja Vasilić i Marina Živković, imale su priliku da zajedno sa Erazmus+ studentima iz Poljske, Turske i Španije posete Postojnsku jamu i Piran. Obilazak slovenačkih znamenitosti organizovala je ustanova-domaćin, Alma Mater Europea.

Galerija fotografija

Erasmus +, Alma Mater Europea

 26. maj 2022. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

Galerija fotografija

VŠU Šolski center Kranj, Slovenija

DAN AKADEMIJE 2021.

Svečana proslava povodom obeležavanja Dana Akademije održana je 16.12.2021. godine u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu.

U okviru proslave, u cilju promocije i diseminacije projekata mobilnosti, prikazan je film koji su pripremile učesnice mobilnosti, studentkinje studijskog programa Zdravstvena nega, Dunja Vasilić i Marina Živković, o svojim utiscima i koristima koje im je studijski boravak u Sloveniji doneo do ovog trenutka, kao i o planovima za preostali deo boravka.

Predstavljeni su i rezultati uspešno završenog Erazmus+ projekta LANDS, kao i projekta DIMPS, čija je realizacija u toku.

ERASMUS DANI 2021.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija je 2021. godine aktivno učestvovala u manifestaciji ‘Erasmus days  2021’, registrovanjem i organizovanjem događaja koji je za cilj imao promovisanje Erazmus mobilnosti studenata i zaposlenih, kao i diseminaciju rezultata Erazmus+ projekata DIMPS i LANDS.

Realizacija događaja je osmišljena kao kombinacija fizičkog i virtuelnog prisustva zainteresovanih učesnika. Prisutnim studentima su se preko Zoom platforme obratile studentkinje koje se trenutno nalaze na mobilnosti u Sloveniji, Dunja Vasilić i Marina Živković, koje su, uz detaljnu prezentaciju, upoznale prisutne sa procedurom pronalaska ustanove-primaoca, prijavom na konkurs, procesom selekcije i prijemom u ustanovu-primaoca. Uživo su im predstavile uslove u domu u kom su smeštene i sa njima podelile svoje, više nego pozitivne utiske, iscrpno odgovarajući na sva postavljena pitanja.

Kao član tima za realizaciju projekata DIMPS i LANDS, rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, upoznala je prisutne sa rezultatima ovih projekata.

ERASMUS DANI 2020.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija obeležila je Erazmus dane organizovanjem otvorenih vrata u svom sedištu u Užicu, 15.10.2020. godine. Koordinator Erazmus+ projekta LANDS, Biljana Đuričić, prisutne je upoznala sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima realizacije ovog projekta, a institucionalni Erazmus+ koordinator, Ivana Marinković, im je predstavila mogućnosti i koristi koje donose Erazmus+ projekti mobilnosti studenata i zaposlenih.