Trg Svetog Save 34, Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
(+381) 31 513 385
skola@vpts.edu.rs

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

 15. jun 2022. 

Predstavljanjem na radionici “Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima“ zvanično su započete promotivne aktivnosti u okviru nacionalnog projekta ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica”, finansiranog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije  i Grada Užica, a koji će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija realizovati do kraja ove kalendarske godine.

Projekat ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica” ima za cilj digitalizaciju i multimedijalnu prezentaciju nepokretnog kulturnog dobra Stari grad Užice domaćoj i internacionalnoj javnosti.  Radionica je organizovana u okviru projekta TEMATIK, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

 6. jun 2022. 

ponedeljak 6. juna 2022. godine s početkom u 12:00 časova studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studentima Pedagoškog fakulteta predstavili su se Miloš Obradović iz rektorata Univerziteta u Beogradu i Stanislava Marojević iz udruženja mladih OPENS.

Nakon uvodnih reči održana je projekcija filma “Mladi za mlade – sve je ok!” kao i diskusija na temu prikazanog filma.

Pored Univerziteta u Beogradu i OPENS-a organizator događaja je bila i Katedra za ekonomske nauke i menadžment Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

 2-4. jun 2022. 

Akademija Zapadna Srbija je bila suorganizator 7. Međunarodnog naučnog skupa “Budućnost turizma” koji je organizovao Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,  Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Cilj Naučnog skupa je da se kroz razmenu ideja i iskustava učesnika iz zemlje i inostranstva dođe do zaključaka u pogledu budućnosti turizma, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se turizam susreće i načine kako da se izgradi turizam koji će biti otporniji na krizne periode.

 1. jun 2022. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Majsku školu računovodstva” koja je deo neobaveznih aktivnosti iz nastavnog predmeta Finansijsko izveštavanje.

Uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta Marijane Milanović svaki student je osnivanjem sopstvene firme simulirao poslovanje, slao i primao odgovarajuća dokumenta uz knjigovodstveno evidentiranje istih u softveru Gođevac sistem.

 

 1. jun 2022. 

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji “U centru pažnje”, TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

 26. maj 2022. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

 25. maj 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata Akademije strukovnih studija  Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu “Tehnike efikasnog učenja“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 25. maja 2022. godine, u prostorijama Odseka Užice.

 24. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Računovodstvo i revizija. Gostovanje nastavnika studijskog programa Računovodstvo i revizija mr Biljana Đuričić, predavača i dr Momčila Vasiljevića, profesora strukovnih studija u Odseku Užice u  emisiji “U centru pažnje”, užičke televizije TV 5.

 24. maj 2022. 

Za studente studijskog programa Informacione tehnologije i sistemi, kao i za sve zainteresovane, mladi stručnjaci iz prakse softverske kompanije “VEGAIT” iz Novog Sada, u utorak 24. maja 2022. godine, Amfiteatar 302, održali su predavanje o svojoj kompaniji, mogućnostima za zaposlenje i kriterijuma koje bi naši studenti trebali da ispune prilikom konkurisanja za posao i razvojnim projektima na kojima su angažovani.

 24. maj 2022. 

Katedra za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega organizovala je edukativnu radionicu za srednjoškolce na temu “Principi asertivne komunikacije”. Radionici su pored studenata studijskog programa Zdravstvena nega, prisustvovali i učenici Srednje medicinske škole iz Užica.

 23. maj 2022. 

U okviru radne posete delegacije Laboratorije za fotoakustiku, Centra za fotoniku, Instituta za fiziku  Odseku Užice, Akademije Zapadna Srbija, održano je predavanje na temu “Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije“, dr Dragana D. Markuševa, naučnog savetnika, dana, 23.05.2022. godine.

 18. maj 2022. 

Profesori Akademije strukovnih studija – Odsek Užice (dr Vesna Marjanović, dr Snežana Aksentijević, dr Radomir Stojanović, dr Miroslava Jordović Pavlović i dr Slobodanka Stankov), učestvovali su na radionici „Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”. Trening je održan 17. i 18. maja 2022. godine u hotelu „Palisad” na Zlatiboru, u okviru međunarodnog prekograničnog IPA projekta ENHANCE.

 12. maj 2022. 

Studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP “Duboko” Užice.

Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

 11. maj 2022. 

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu održana je u prostorijama Odseka Užice uz prisustvo direktora regionalne deponije “Duboko”, mr Momira Milovanovića, bivših studenata ovog master programa Željka Tasića i Vladimira Kovačevića, kao i nastavnika Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine i bezbednost na radu. 

 10. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Informacione tehnologije i sistemi i Mašinstvo. Gostovanje profesora Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Miroslave Jordović Pavlović i dr Aleksandra Milovanovića u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 19. april 2022. 

Promocija studijskog programa Zdravstvena nega. Gostovanje nastavnika Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Željka Karganovića i dr Ivane Bojović emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5. 

 13. april 2022. 

Povodom proslave Dana studenata 4. aprila, studenti ASSZS, Odseka Užice organizovali su turnir u malom fudbalu na terenu pored zgrade Odseka. I pored hladnog vremena studenti su proveli dan družeći se i bodreći jedni druge a kasnije je druženje nastavljeno i u studentskom klubu Odseka Užice. Svim studentima ASSZS čestitamo i želimo još puno ovakvih druženja i uspeh u školovanju.

 05. april 2022. 

Gostovanje predsednice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubice Diković u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 28. mart 2022. 

Odsek Užice, Akademije Zapadna Srbija, kao i prethodnih godina, organizovao je Dane otvorenih vrata u prostorijama Odseka. Posetili su nas učenici četvrtih razreda užičkih srednjih škola i tom prilikom su imali mogućnost da se “iz prve ruke” upoznaju sa akreditovanim studijskim programima koji se realizuju u našoj ustanovi iz oblasti medicinskih, mašinskih, građevinskih i dr. nauka.

 10. mart 2022. 

U prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice 04.03.2022. godine održan je okrugli sto: „Neophodne pripreme subjekata javnog i privatnog sektora za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine“.
Okrugli sto je realizovan u cilju upoznavanja budućih studenata sa delom aktuelnih praktičnih znanja koja stiču na Akademiji i koja im daju prednost prilikom zapošljavanja. Svrha okruglog stola je i bolje informisanosti subjekata javnog i privatnog sektora u cilju njihove pravovremene pripreme za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine. Posebna pažnja na okruglom stolu je posvećena neophodnoj drugačijoj organizaciji rada sa elektronskim fakturama u odnosu na dosadašnji rad sa papirnim fakturama. 

 27. januar 2022. 

U Odseku Užice prigodno obeležena školska slava u spomen na velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Savu.

 23. decembar 2021. 

Direktor Regionalne turističke organizacije “Zapadna Srbija” sa sedištem u Užicu, Miroslav Rađen, održao je gostujuće predavanje studentima master studija – modul Menadžment u turizmu, na temu upravljanja turističkim destinacijama. Gospodin Rađen je izneo najnovija iskustva iz Srbije i inostranstva u vezi organizacionih oblika upravljanja destinacijama kao što su Destinacijske menadžment organizacije (DMO) i Destinacijske menadžment kompanije (DMK). Takođe je detaljno upoznao upoznao studente sa načinom rada Regionalne turističke organizacije (RTO) na čijem je čelu.