Trg Svetog Save 34, 31000 Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

 20. mart 2023. 

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi – PIS.

 06. mart 2023. 

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije je  organizovao predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Svi  zainteresovani su upoznati sa projektima lokalne samouprave i Saveta za rodnu ravnopravnost, u cilju prevazilaženja barijera i napredovanja u poslovanju.

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Dan Akademije i postignuti rezultati” povodom Dana Akademije.

Tekst: Dragica Cvijović

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Umetnička zbirka Akademije” povodom otkupa umetničkih dela u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Novinar: Dragica Cvijović

 12. decembar 2022. 

Drugog decembra 2022. godine u sali 317 Akademije Zapadna Srbija u Užicu održano je predavanje posvećeno stipendijama za obrazovanje u Rusiji.

Predavanje je održao mr Vojislav Milić, asistent na katedri za višu matematiku ruskog Ekonomskog univerziteta G. V. Plehanova u Moskvi.

Studentima su predstavljeni ruski fakulteti, katedre i obrazovni profili, kao i način na koji se samostalno putem obrasca na internetu može proveriti njihova raspoloživost i neophodni uslovi. Pored toga, studenti su dobili i detaljnije informacije o studentskom životu, smeštaju, vannastavnim aktivnostima i mogućnostima radnog angažovanja za vreme studija i nakon njih. Važno je istaći da svi studenti iz Srbije imaju pravo na nultu godinu studija koja podrazumeva učenje jezika i neobavezno pohađanje nastave. Za naše studente je od najvećeg značaja novost da uz posredovanje Ruskog doma u Beogradu dobijaju mogućnost da se nakon završenih strukovnih studija u našoj Akademiji upišu na master akademske studije u Rusiji. Predstavljanje stipendija i studija bilo je propraćeno i odgovarajućim zanimljivim informacijama o samoj Rusiji, njenoj kulturi i istoriji, kao i o životu u velikim gradovima, pre svega u Moskvi. 

 10. decembar 2022. 

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija. 

Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

 7. decembar 2022. 

Dana 07. decembra 2022. godine, studenti OSS Turizam, prisustvovali su turističkoj konferenciji koja se po šesti put organizuje od strane Regionalne turističke organizacije Zapadna Srbija. Ove godine konferencija je održana u Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori. Svojim prisustvom, studenti su doprineli promovisanju projekta ’’Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica’’.

 18. novembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 4. novembra 2022. godine objavljen je članak “Mobilnost studenata – otvorena vrata novih znanja”, povodom studentske mobilnosti, odnosno  studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunje Vasilić i Marine Živković u okviru Erazmus+u projekta.

 9. novembar 2022. 

Katedra za medicinske nauke je organizovala, u cilju promocije zdravih životnih stilova, edukativnu radionicu za učenike četvrtog razreda O.Š. Dušan Jerković

Studenti prve godine studija na studijskom programu Zdravstvena nega Ljubica Vučićević, Sara Milijanović i Sara Rogić, u okviru aktivnosti na predmetu Zdravstveno vaspitanje, pod mentorstvom dr Ivane Bojović, održale su edukativnu radionicu o zdravoj ishrani za učenike IV/5 odeljenja.  

Čas je realizovan  u saradnji sa učiteljicom Slađanom Đikanović.

 13. oktobar 2022. 

U četvrtak, 13.10.2022. godine, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, obeleženi su Erazmus dani događajem pod nazivom The Beginning of the Rest of Our Lives- Erasmus+.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, zajedno sa predsednikom Akademije, dr Ljubicom Diković, upoznala je prisutne studente sa pravilima programa Erazmus+.

Studentkinje Akademije koje su imale priliku da provedu dva semestra na mobilnosti podelile su sa prisutnima svoje utiske i iskustva.

 07. oktobar 2022. 

Na svečanoj sednici Skupštine grada Užica povodom obeležavanja Dana Grada, 07.10.2022.godine u Narodnom pozorištu,  dodeljena su najviša priznanja:  nagrade, plakete i povelje grada Užica.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je plaketa Grada Užica za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu. 

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, organizovan prijem novih studenata. 

Posle intoniranja državne himne, pored dr Ljiljane Trumbulović rukovodioca Odseka Užice, studentima su se obratili i šefovi katedri, kao i nastavnici sa odgovarajućih studijskih programa.

 

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo, počela školska 2022/23. godina. Prijem 43. generacije studenata osnovnih strukovnih studija Poslovne ekonomije i Poslovne informatike započeo je intoniranjem državne himne. Dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, prof. Vesna Marković i dr Marina Janković-Perić poželeli su dobrodošlicu novim studentima, kao i uspeh u toku studija i sticanje novih znanja i veština koje će im omogućiti dobro pozicioniranje na tržištu rada i uspešnu poslovnu karijeru. Brucošima su se obratili i predstavnici parlamenta koji su sa svojim novim kolegama podelili informacije o nastavnim i nenastavnim aktivnostima.

Nakon oficijalnog dela, brucoši su zajedno sa studentima sa druge i treće godine posetili foto izložbu „Zeleni zavičaj“ i prošetali kroz Valjevo kako bi se bolje upoznali i razmenili iskustva i savete u vezi sa studijama.

 30. septembar 2022. 

Na svečanoj proslavi povodom obeležavanja jubileja 80+1 godine uspešnog rada Vesti, 30.09.2022.godine u Narodnom muzeju,  dodeljene su zahvalnice.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je zahvalnica za podršku i uspešnu saradnju

 23. septembar 2022. 

Kolektiv Akademije, Odseka Užice je dana 23. septembra 2022. godine, organizovao prigodnu svečanost kako bi ispratio u penziju dr Radmilu Novaković Kostić, spec. Gordanu Lučić i spec. Vesnu Krstić Nenadić i zahvalio za značajan doprinos koji su dali ugledu i napretku Akademije.

 15. jun 2022. 

Predstavljanjem na radionici “Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima“ zvanično su započete promotivne aktivnosti u okviru nacionalnog projekta ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica”, finansiranog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije  i Grada Užica, a koji će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija realizovati do kraja ove kalendarske godine.

Projekat ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica” ima za cilj digitalizaciju i multimedijalnu prezentaciju nepokretnog kulturnog dobra Stari grad Užice domaćoj i internacionalnoj javnosti.  Radionica je organizovana u okviru projekta TEMATIK, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

 6. jun 2022. 

ponedeljak 6. juna 2022. godine s početkom u 12:00 časova studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studentima Pedagoškog fakulteta predstavili su se Miloš Obradović iz rektorata Univerziteta u Beogradu i Stanislava Marojević iz udruženja mladih OPENS.

Nakon uvodnih reči održana je projekcija filma “Mladi za mlade – sve je ok!” kao i diskusija na temu prikazanog filma.

Pored Univerziteta u Beogradu i OPENS-a organizator događaja je bila i Katedra za ekonomske nauke i menadžment Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

 2-4. jun 2022. 

Akademija Zapadna Srbija je bila suorganizator 7. Međunarodnog naučnog skupa “Budućnost turizma” koji je organizovao Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,  Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Cilj Naučnog skupa je da se kroz razmenu ideja i iskustava učesnika iz zemlje i inostranstva dođe do zaključaka u pogledu budućnosti turizma, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se turizam susreće i načine kako da se izgradi turizam koji će biti otporniji na krizne periode.

 1. jun 2022. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Majsku školu računovodstva” koja je deo neobaveznih aktivnosti iz nastavnog predmeta Finansijsko izveštavanje.

Uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta Marijane Milanović svaki student je osnivanjem sopstvene firme simulirao poslovanje, slao i primao odgovarajuća dokumenta uz knjigovodstveno evidentiranje istih u softveru Gođevac sistem.

 

 1. jun 2022. 

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji “U centru pažnje”, TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

 26. maj 2022. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

 25. maj 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata Akademije strukovnih studija  Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu “Tehnike efikasnog učenja“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 25. maja 2022. godine, u prostorijama Odseka Užice.

 24. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Računovodstvo i revizija. Gostovanje nastavnika studijskog programa Računovodstvo i revizija mr Biljana Đuričić, predavača i dr Momčila Vasiljevića, profesora strukovnih studija u Odseku Užice u  emisiji “U centru pažnje”, užičke televizije TV 5.

 24. maj 2022. 

Za studente studijskog programa Informacione tehnologije i sistemi, kao i za sve zainteresovane, mladi stručnjaci iz prakse softverske kompanije “VEGAIT” iz Novog Sada, u utorak 24. maja 2022. godine, Amfiteatar 302, održali su predavanje o svojoj kompaniji, mogućnostima za zaposlenje i kriterijuma koje bi naši studenti trebali da ispune prilikom konkurisanja za posao i razvojnim projektima na kojima su angažovani.

 24. maj 2022. 

Katedra za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega organizovala je edukativnu radionicu za srednjoškolce na temu “Principi asertivne komunikacije”. Radionici su pored studenata studijskog programa Zdravstvena nega, prisustvovali i učenici Srednje medicinske škole iz Užica.

 23. maj 2022. 

U okviru radne posete delegacije Laboratorije za fotoakustiku, Centra za fotoniku, Instituta za fiziku  Odseku Užice, Akademije Zapadna Srbija, održano je predavanje na temu “Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije“, dr Dragana D. Markuševa, naučnog savetnika, dana, 23.05.2022. godine.

 18. maj 2022. 

Profesori Akademije strukovnih studija – Odsek Užice (dr Vesna Marjanović, dr Snežana Aksentijević, dr Radomir Stojanović, dr Miroslava Jordović Pavlović i dr Slobodanka Stankov), učestvovali su na radionici „Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”. Trening je održan 17. i 18. maja 2022. godine u hotelu „Palisad” na Zlatiboru, u okviru međunarodnog prekograničnog IPA projekta ENHANCE.

 12. maj 2022. 

Studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP “Duboko” Užice.

Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

 11. maj 2022. 

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu održana je u prostorijama Odseka Užice uz prisustvo direktora regionalne deponije “Duboko”, mr Momira Milovanovića, bivših studenata ovog master programa Željka Tasića i Vladimira Kovačevića, kao i nastavnika Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine i bezbednost na radu. 

 10. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Informacione tehnologije i sistemi i Mašinstvo. Gostovanje profesora Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Miroslave Jordović Pavlović i dr Aleksandra Milovanovića u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 19. april 2022. 

Promocija studijskog programa Zdravstvena nega. Gostovanje nastavnika Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Željka Karganovića i dr Ivane Bojović emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5. 

 13. april 2022. 

Povodom proslave Dana studenata 4. aprila, studenti ASSZS, Odseka Užice organizovali su turnir u malom fudbalu na terenu pored zgrade Odseka. I pored hladnog vremena studenti su proveli dan družeći se i bodreći jedni druge a kasnije je druženje nastavljeno i u studentskom klubu Odseka Užice. Svim studentima ASSZS čestitamo i želimo još puno ovakvih druženja i uspeh u školovanju.

 05. april 2022. 

Gostovanje predsednice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubice Diković u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 28. mart 2022. 

Odsek Užice, Akademije Zapadna Srbija, kao i prethodnih godina, organizovao je Dane otvorenih vrata u prostorijama Odseka. Posetili su nas učenici četvrtih razreda užičkih srednjih škola i tom prilikom su imali mogućnost da se “iz prve ruke” upoznaju sa akreditovanim studijskim programima koji se realizuju u našoj ustanovi iz oblasti medicinskih, mašinskih, građevinskih i dr. nauka.

 10. mart 2022. 

U prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice 04.03.2022. godine održan je okrugli sto: „Neophodne pripreme subjekata javnog i privatnog sektora za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine“.
Okrugli sto je realizovan u cilju upoznavanja budućih studenata sa delom aktuelnih praktičnih znanja koja stiču na Akademiji i koja im daju prednost prilikom zapošljavanja. Svrha okruglog stola je i bolje informisanosti subjekata javnog i privatnog sektora u cilju njihove pravovremene pripreme za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine. Posebna pažnja na okruglom stolu je posvećena neophodnoj drugačijoj organizaciji rada sa elektronskim fakturama u odnosu na dosadašnji rad sa papirnim fakturama. 

 27. januar 2022. 

U Odseku Užice prigodno obeležena školska slava u spomen na velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Savu.

 23. decembar 2021. 

Direktor Regionalne turističke organizacije “Zapadna Srbija” sa sedištem u Užicu, Miroslav Rađen, održao je gostujuće predavanje studentima master studija – modul Menadžment u turizmu, na temu upravljanja turističkim destinacijama. Gospodin Rađen je izneo najnovija iskustva iz Srbije i inostranstva u vezi organizacionih oblika upravljanja destinacijama kao što su Destinacijske menadžment organizacije (DMO) i Destinacijske menadžment kompanije (DMK). Takođe je detaljno upoznao upoznao studente sa načinom rada Regionalne turističke organizacije (RTO) na čijem je čelu.