Trg Svetog Save 34, Užice; PIB: 111925736; RAČUN: 8 4 0 - 2 1 1 4 6 6 6 - 2 7
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

STUDENTSKI PARLAMENT, AKTIVNOSTI

 04. april 2024. 

Povodom obeležavanja Dana studenata u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije- SKAS-a, svečanoj ceremoniji u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu prisustvovali su predsednik Studentskog parlamenta Filip Grujić, predsednik Studentske organizacije Akademije Mladen Ćurdić i predsednica Akademije dr Ljubica Diković. Našoj studentkinji Vesni Milosavljević sa studijskog programa Zdravstvena nega uručena je zahvalnica za postignut uspeh u toku studija.

 18. jun 2023. 

Treći kongres studenata strukovnih studija Srbije organizovan je na Zlatiboru u Studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović”, u periodu od 3.12. do 6.12.2023. godine. Trećem kongresu SKASSS-a prisustvovali su predstavnici Studentskog paralamenta i studenata oba Odseka Akademije, čime su doprineli umrežavanju studenata strukovnih studija Srbije, kao i jačanju njihove vidljivosti.

SKASSS

Foto galerija

 13. jun 2023. 

Dana 13.06.2023.godine, u organizaciji studenata, održana je svečana proslava Apsolventske večeri studenata Odseka Užice, u hotelu Siesta u Užicu. Tom prilikom, Studentski parlament i Studentska asocijacija ASSZS su dodelili zahvalnicu predsednici Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubici Diković za izuzetan doprinos, nesebično zalaganje i uspešnu saradnju u oblasti studentskog organizovanja.

 25. maj 2023. 

U periodu od 10-14. maja u Paraliji, Grčka je održana druga tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Akademijada 2023

Saznaj više

 21. april 2023. 

Na „Akademijadi“ u Grčkoj, Paralija u periodu od 10.05.-14.05.2023. godine učestvovaće 8 studenata odseka Užice, koji su dobili finansijsku podršku Akademije 100% SKAS kao krovna organizacija svih studenata strukovnih studija Srbije, organizator je „Sportskih susreta studenata strukovnih studija – Akademijada“ .
Prošle godine naši studenti su prisustvovali „Akademijadi“ u Bugarskoj.

Akademijada

 04. april 2023. 

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata” strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija  i visokih škola Srbije (SKAS-a)

Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić, Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Dan studenata

Saznaj više

 16. oktobar 2022. 

Studentska konferencija Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS), održala je svečanu sednicu Skupštine SKAS-a 15. oktobra 2022. godine u Akademiji strukovnih studija kosovsko metohijskoj, odsek Leposavić.

Na sastanku je usvojen plan rada kao i finansijski plan SKAS-a u 2022/2023. godini. Domaćini, predsednik Akademije kosovsko metohijske Milan Mišić i predsednik studentskog parlamenta Aleksa Gvozdić, organizovali su smeštaj svim delegatima SKAS-a u studentskom domu u Leposaviću i obilazak Srpskih svetinja na prostoru severnog dela Kosova i Metohije: Manastir Devine Vode, Manastir Sokolica, Manastir Duboki Potok i Manastir Banjska.

Sednici SKAS-a prisustvovao je Filip Grujić, član studentskog parlamenta.

 20. maj 2022. 

U periodu od 9-13. maja u Sunčevom bregu, Bugarska je održana tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Iz naše škole, ASSZS odsek Užice, prijavilo se devet studenata, a rok za prijavu je bio 6. maj. Cena aranžmana je iznosila 140 evra, a u cenu je uključen smeštaj u hotelima ,,Camelot“ i ,,Sea Grace“, pun pansion na bazi doručka, ručka i večere, sportske terene i sale za futsal, odbojku, košarku, stoni tenis i šah, sudije, kao i sve neophodne sportske rekvizite, putno osiguranje, narukvice za sve studente koji prisustvuju sportskim manifestacijama i organizovanom provodu.

Naši studenti su uspešno predstavljali našu školu u igranju šaha, fudbalu i stonom tenisu, a zbog nedostatka igrača naši studenti su se spojili sa vršnjacima iz ostalih škola kako bi napravili jednu ekipu i nadmetali se u košarci. Nikola Petrović, student na master studijama, ostvario je plasman u četvrtfinale u igranju šaha. Mladen Ćurdić je zauzeo visoko 4. mesto u jakoj konkernciji na turniru u stonom tenisu. Fudbaleri naše škole u borbi za 3. mesto pobedili su ekipu ,,VISAN“-a sa 2:1. Studentu koji su nastuapli za ASSZS su Mladen Ćurdić, Filip Grujić, Ognjen Vučković, Minja Ćućula, Jovan Stanišić, Aleksandar Mijailović, Marko Živković, Mihailo Pavlović, Nikola Petrović.

AKADEMIJADA 2022

Galerija fotografija