Trg Svetog Save 34, Užice; PIB: 111925736; RAČUN: 8 4 0 - 2 1 1 4 6 6 6 - 2 7
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

16. maj 2024. 

U svrhu promocije studijskog programa Informacione tehnologije i sistemi, u emisiji užičke televizije TV5 “U centru pažnje“, gostovale su dr Ana Petrović i Tamara Komljenović, 15.maj 2024. godine.

09. maj 2024. 

U ime šire podrške programu “Užice-prestonica kulture 2024“, dana 7. maja potpisan je Sporazum o saradnji između grada Užica, ustanova kulture grada Užica i visokoškolskih ustanova, ustanova srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja, a 8.maja u Narodnom pozorištu Sporazum je svečano uručen od strane gradonačelnice Užica, studentkinji prve godine master studija na studijskom programu Informacione tehnologije i sistemi, Tamari Komlenović, koja je ostvarila izuzetne rezultate tokom studija.

25. april 2024. 

Povodom predstojećeg upisa u novu školsku godinu i promocije studijskih programa Odseka Užice,  Akadmije Zapadna Srbija, u emisiji “U centru pažnje“, TV 5 Užice, 23. aprila 2024.god.  su gostovali profesor strukovnih studija  dr Slobodanka Stankov, rukovodilac Odseka Užice,  i profesor strukovnih studija dr Sandra Stojadinović Jovanović.

04. april 2024. 

Povodom obeležavanja Dana studenata u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije- SKAS-a, svečanoj ceremoniji u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu prisustvovali su predsednik Studentskog parlamenta Filip Grujić, predsednik Studentske organizacije Akademije Mladen Ćurdić i predsednica Akademije dr Ljubica Diković. Našoj studentkinji Vesni Milosavljević sa studijskog programa Zdravstvena nega uručena je zahvalnica za postignut uspeh u toku studija.

07. mart 2024. 

Dana 07.03.2024. godine predsednica Akademije dr Ljubica Diković i šef Katedre za informacione tehnologije dr Milovan Milivojević posetili su Institut za fiziku Univerziteta u Beogradu radi daljeg unapređenja naučno-stručno saradnje. Poseta je organizovana u Laboratoriji za fotoakustiku sa naučnim savetnicima: rukovodilac Laboratorije dr Dragan Markušev, dr Dragana Markušev i dr Marica Popović, kao i sa ostalim saradnicima.

22. februara 2024. 

Poštovani,

Obraćamo Vam se u ime Fondacije “Mreža za sajber bezbednost” koja okuplja najznačajnije aktere u domenu sajber bezbednosti u Republici Srbiji i predstavlja most za saradnju između donosioca odluka o politikama u ovoj oblasti i drugih članova zajednice iz svih sektora, kao i platformu za sprovođenje aktivnosti usmerenih ka unapređenju sajber bezbednosti.

Uz podršku relevantnih državnih institucija, visoko-školskih ustanova i privrede, Fondacija sprovodi program Sajber heroj (Cyber Hero) koji ima za cilj izgradnju i jačanje kapaciteta u oblasti informacione bezbednosti među srednjoškolcima i studentima kroz vannastavni rad, treninge i učešće na takmičenjima. Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ovog programa je Nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti “Serbian Cybersecurity Challenge” koje se ove godine organizuje po peti put. Ovaj program i takmičenje predstavljaju odličnu priliku za Vaše studente da dodatno razviju veštine u ovoj kritičnoj oblasti, ali i da pokažu svoje znanje kroz učešće na Nacionalnom i međunarodnim takmičenjima.

Nacionalno takmičenje se sprovodi u dve faze, pri čemu je prva faza takmičenja individualna i održaće se tokom vikenda 23-24. marta 2024.
godine u onlajn formatu, dok će druga, finalna faza biti održana u fizičkom prostoru 14. maja 2024. godine kroz nadmetanje timova sastavljenih od učesnika koji su pokazali najbolje znanje u kvalifikacijama. Učešće u programu Sajber heroj i na svim takmičenjima u okviru ovog programa je besplatno, a pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola i studenti visoko-školskih institucija na teritoriji Republike Srbije. Pobednici takmičenja će dobiti vredne nagrade i priznanja, a najbolji učesnici će imati priliku da postanu deo Nacionalnog tima koji će se boriti na evropskom takmičenju ECSC 2024 u Italiji.

Učenici i studenti se za učešće u programu i na takmičenjima prijavljuju popunjavanjem formulara na stranici link.

Realizacija programa, organizacija Nacionalnog takmičenja i formiranje Nacionalnog tima imaju podršku nadležnih institucija Republike Srbije.
Strateški partner programa Sajber heroj je Misija OEBS u Srbiji.

22. februara 2024. 

Platforma Evropske komisije za obrazovanje u školama, sa ponosom predstavlja onlajn kurs „Profesionalno usavršavanje u oblasti digitalnog obrazovanja”. Ovaj kurs je prvi u seriji MOOC-ova (Massive Open Online Courses) „Otključajmo digitalne kompetencije nastavnika” i ima za cilj da osnaži nastavnike da koriste digitalne tehnologije u svom radu i ostvare nivo B2 kompetencija u oblasti Profesionalnog usavršavanja.
Kurs „Profesionalno usavršavanje u oblasti digitalnog obrazovanja” istražuje studije slučaja sa ciljem da razume načine na koje nastavnici mogu da koriste digitalne tehnologije za pristup informacijama radi unapređenja svojih nastavnih praksi, pružanja podrške učenicima i roditeljima, kao i deljenja i učenja sa kolegama i drugim akterima izvan škole. Kurs počinje u ponedeljak 26. februara i završava se u sredu 3. aprila 2024.
Procenjeno radno opterećenje je 4 sata nedeljno.
Jezik: engleski
Za registraciju i pristup kursu, molimo da posetite ovaj link.

30. januar 2024. 

Dana 30.01.2024. godine u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice organizovan je događaj Dan nauke i inovacija u okviru projekta “Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija” iniciranog od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Ovaj događaj imao je  za cilj podizanje svesti o značaju ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije, kao i potencijalu koji one nose za našu zemlju, zatim uvid u najnovije inicijative, programe podrške, izvore finansiranja, poreske olakšice, resurse i infrastrukturu koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija.

Program Dana nauke i inovacija

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Grad Užice

Portal “InfoEra”

Portal “InfoPress”

Radio Luna

Foto galerija

Članak nedeljnik “Vesti”

23. decembar 2023. 

“Produženi životni vek može doprineti porastu slučajeva demencije” portal Užička republika press, 23. decembar 2023. godine.

Članak rukovodioca Katedre za medicinske nauke Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, dr Željka Karganovića.

18. decembar 2023. 

Emisija užičke televizije TV5 “U centru pažnje“, povodom Dana Akademije 2023. Novinar Zorica Milić, 14 decembar 2023. godine.

18. decembar 2023. 

13.11.2023. godine održana je radionica na temu “Škola menadžmenta za sve studente” sa akcentom na izazove modernog menadžmenta, modernu praksu i digitalnu pismenost kao i na strategijsko odlučivanje uz poštovanje etičkog kodeksa. Studentima prve godine obratili prof. dr Vesna Vasović su se prof. dr Zorica Tanasković, prof. dr Zorica Sagić, spec. Milorad Murić i student master studija, smer strategijski menadžment Marko Rašković.

Zaključeno je da moderna praksa rada potrebuje neophodna interdisciplinarna saznanja koja doprinose favorizaciji liderstva, efikasnom upravljanju resursima, planiranju i donošenju strategijskih odluka uz poštovanje etičkog kodeska. Istaknuto je da je ogranizacioni uspeh potvrda kvalitetnih menadžera koji su delatno pokazali razumevanje društveno – ekonomske klime u kojoj organizacije deluju. zatim sposobnost donošenja ispravnih i pravovremenih odluka, umeće komuniciranja, savladavanja kriza i konfliktnih situacija, prepoznavanja šansi, spremnost za permanentno učenje, posebno usvajanja oblasti digitalnog menadžmenta i marketinga, sve neophodnijih za potrebe današnjeg i budućeg poslovanja.
Imperativ modernog preduzetništva mora biti postojanje obrazovanih ličnosti sposobnih da postignu očekivane rezultate i da pri ovom pruže i razvijaju etički odnos prema svetu života i rada.

Škola menadžmenta za sve studente

18. decembar 2023. 

Treći kongres studenata strukovnih studija Srbije organizovan je na Zlatiboru u Studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović”, u periodu od 3.12. do 6.12.2023. godine. Trećem kongresu SKASSS-a prisustvovali su predstavnici Studentskog paralamenta i studenata oba Odseka Akademije, čime su doprineli umrežavanju studenata strukovnih studija Srbije, kao i jačanju njihove vidljivosti.

SKASSS

Foto galerija

16. decembar 2023. 

Prilog TV Lav povodom Dana Akademije, četiri godine postojanja, 14. decembar 2023. godine.

Novinar: Dušica Polić

16. decembar 2023. 

Prilog TV 5 povodom Dana Akademije, četiri godine postojanja, 14. decembar 2023. godine.

Novinar: Kristina Ilić

16. decembar 2023. 

Na portalu Info Era objavljen je 15. decembra 2023. godine prilog povodom Dana Akademije.

Tekst i foto: Dragica Cvijović

13. decembar 2023. 

Radi kvalitetnog obavljanja obrazovne delatnosti, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija-Odsek Užice, obezbeđuje i izdaje udžbenike, priručnike i druge publikacije za studente.

      U četvorogodišnjem periodu, od kada je konstituisana Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, u Odseku Užice objavljena su sledeća izdanja (osnovni udžbenici, pomoćni udžbenici, praktikumi  i druge vrste publikacija), koje se koriste za potrebe nastave na osnovnim strukovnim studijama (OSS) i master strukovnim studijama (MSS)…

12. decembar 2023. 

Digitalni foto album, najbolji studenti Odseka Užice i Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija u školskoj 2022/23. godini

09. decembar 2023. 

Studentska mobilnost preko projekta Erasmus +, student Topalović Luka u Šolskom centru Kranj.

18. oktobar 2023. 

U okviru obeležavanja ”Svetskog dana etike”, 18.10.2023. godine, u prostorijama Odseka Užice održana su predavanja studentima prve godine društveno-humanističlog polja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice. Predavanja su održale dr Vesna Vasović, član Etičkog odbora Akademije, i dr Zorica Tanasković.

Svetski dan etike

Foto galerija

10. oktobar 2023. 

U okvuru manifestacije ErasmusDays 2023, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 9.10.2023. godine, organizovana je info sesija posvećena promociji aktuelnih Erasmus+ projekata.
Prisutni su upoznati sa mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Student Akademije koji se trenutno nalazi na studijskom boravku u Kranju, Slovenija, podelio je sa prisutnima svoje utiske i iskustva.
Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekata mobilnosti, kao i projekta CORE – Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences.

ErasmusDays

Foto galerija

06. oktobar 2023. 

U okviru manifestacije ErasmusDays 2023, u ponedeljak, 09.10.2023. godine, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info sesiju tokom koje će studenti zainteresovani za mobilnost u okviru programa Erazmus+ imati priliku da dobiju sve neophodne informacije. Pozivamo zainteresovane studente da nam se pridruže u amfiteatru 109, u 12:15. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti putem linka:

Link Odsek Valjevo

02. oktobar 2023. 

Povodom početka nove školske godine po studijskim programima, odnosno katedrama, organizovan je prijem nove generacije studenata u školskoj 2023/24. godini u Odseku Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Prijem brucoša

Foto galerija

22. septembar 2023. 

Predstavnici Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prisustvovali Početnoj konferenciji prekograničnog projekta ”Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u srvhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere”. 

Grad Užice

Agenda

Prekogranična saradnja

Galerija fotografija

 15. sep 2023. 

Studenti studijsjkog programa Mašinstvo su završili obuku za rad na CNC mašinama u firmi InMold. Obuka je realizovana preko HAAS fondacije, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023.

Has fondacija

Obuka CNC mašine

Galerija fotografija

 05. jul 2023. 

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice je ove godine dobitnik sredstava u okviru Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, koja će biti upotrebljena za dodatnu edukaciju studenata i obučavanje za rad na CNC mašinama, u periodu od 17.07.2023. do 29.09.2023. godine

Obuka CNC mašine

Saznaj više

 20. jun 2023. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Drugu majsku školu računovodstva”, koja se organizuje uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta, Marijane Milanović

Druga majska škola računovodstva ispunila je dva osnovna cilja: Prvi: Studenti su kroz osnivanje sopstvenog privrednog društva imali mogućnost da simuliraju realno poslovanje kroz sprovođenje jednostavnijih poslovnih promena vezanih za blagajnu, izvode, fakture, obračune zarada, naknada zarada, ugovore van radnog odnosa i dr. Drugi: Stvorena je odlična osnova za lakše savladavanje master studija Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo, revizija i finansije gde su pripremljeni za nastavak rada u realnom okruženju sa složenijim poslovnim promenama, što će im sve zajedno stvoriti bolje uslove za lakše zapošljavanje i primenu stečenih znanja na drugom nivou studija.

Škola računovodstva

Galerija fotografija

 02. jun 2023. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 2. juna 2023. godine objavljen je članak pod nazivom “Studijski programi za potrebe privrede“.

Tekst: Dragica Cvijović

 02. jun 2023. 

Gostovanje rukovodioca Odseka Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, dr Slobodanke Stankov u emisiji “U ritmu nedelje”, maj 2023

 01. jun 2023. 

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun

Katedra za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo u Odseku Užice, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, je i ove godine, obeležila ovaj dan sa studentima studijskih programa Ekološko inženjerstvo i Unutrašnja arhitektura i organizovala posetu Botaničkoj bašti i muzeju Jovana Cvijića, u Beogradu.

 25. maj 2023. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizovao je predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ 22 maja 2023. godine. Šef katedre za medicinske nauke spec. dr med. Željko Karganović pozdravio je prisutne i predstavio studijski program Zdravstvena nega. Predavanje o veštinama upravljanja emocijama održala je dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija. Studentkinje zdravstvene nege Milenija Marković i Vesna Milosavljević govorile su o depresivnim poremećajima i zdravstveno – vaspitnom radu sa pacijentima.

 24. maj 2023. 

Emisija užičke televizije TV 5 ”U centru pažnje”, 23. maj 2023. godine.

U pitanju je gostovanje naših studenata Ivane Milošević, studenta druge godine studijskog programa Menadžment i preduzetništvo, i studenta Marka Radoševića, treće godine istoimenog studijskog programa.

Materijal za emisiju i pripremu studenata uradila je dr Vesna Vasović.  

 

 19. maj 2023. 

Studenti prve godine ASSZS odsek Užice, studijskog programa Mašinstvo, u pratnji saradnika mašinske grupe predmeta, doc. dr Zorice Lazić, posetili su kompaniju „Largo“, koja se bavi proizvodnjom gumeno-tehničke robe.

 26. april 2023. 

Dana, 25. aprila 2023. godine u cilju promocije studijskih programa Katedre za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo i obeležavanja Svetskog dana Bezbednosti i zdravlja na radu, organizovana je poseta učenika Tehničke škole Užice

Predavanje „Zašto je bitno šta udišemo?“ održala je dr Ivana Čeković, prof.struk.stud. Učenici su obišli kabinet za Mašinstvo, kabinet za Bezbednost i zdravlje na radu, gde su se upoznali  sa opremom, uređajima, načinom rad i studiranja koje mogu ostvariti upisom studijskih programa.

 

 04. april 2023. 

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata” strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija  i visokih škola Srbije (SKAS-a)

Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.

Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Dan studenata

Saznaj više

 27. mart 2023. 

U okviru globalnog projekta „Migracije u funkciji održivog razvoja“ koji sprovode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP u Srbiji, a finansira Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i sufinansira opština Ivanjica kroz programski budžet Kancelarije za mlade, Kancelariji za mlade opštine Ivanjica – odobren je projekat pod nazivom „Model za unapređenje kompetencija nezaposlene omladine u cilju ublažavanja negativnih posledica migracija“.

Jedna od planiranih aktivnosti na pomenutom projektu bila je i organizacija Sajma obrazovanja, koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.
Sajam obrazovanja je realizovan 17.03.2023. godine u periodu od 11.00 do 15.00 časova u Holu Doma kulture, Ivanjica, uz učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

 27. mart 2023. 

Predsednica Akademije dr Ljubica Diković,prof.struk.stud. i g-din Slavko Lukić, direktor, potpisali su Memorandum o saradnji između Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i Regionalne razvojne agencije Zlatibor (RRA).

RRA svojim aktivnostima doprinosi održivom socio-ekonomskom razvoju i stabilnosti Zlatiborske oblasti, promocijom pogodnog poslovnog okruženja i realizacijom razvojnih inicijativa zajednice.

Saradnja će se realizovati kroz više oblika: zajednička realizacija projekata i projektnih zadataka koji su praktično orijentisani ka rešavanju određenih problema u privredi; poslovno-tehnička saradnja na realizaciji studentske prakse i unapređenju karijernog razvoja studenata; zajednička realizacija obuka, treninga, radionica i stručnih skupova od interesa za lokalnu i širu društvenu zajednicu itd.

Memorandum o saradnji

 20. mart 2023. 

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi – PIS.

Studijska poseta

Saznaj više

 06. mart 2023. 

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije je  organizovao predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Svi  zainteresovani su upoznati sa projektima lokalne samouprave i Saveta za rodnu ravnopravnost, u cilju prevazilaženja barijera i napredovanja u poslovanju.

Galerija fotografija

„Žensko preduzetništvo“

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Dan Akademije i postignuti rezultati” povodom Dana Akademije.

Tekst: Dragica Cvijović

Pogledaj članak

“Vesti”, 23.decembar 2022

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Umetnička zbirka Akademije” povodom otkupa umetničkih dela u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Novinar: Dragica Cvijović

Pogledaj članak

“Vesti”, 23.decembar 2022

 12. decembar 2022. 

Drugog decembra 2022. godine u sali 317 Akademije Zapadna Srbija u Užicu održano je predavanje posvećeno stipendijama za obrazovanje u Rusiji.

Predavanje je održao mr Vojislav Milić, asistent na katedri za višu matematiku ruskog Ekonomskog univerziteta G. V. Plehanova u Moskvi.

Studentima su predstavljeni ruski fakulteti, katedre i obrazovni profili, kao i način na koji se samostalno putem obrasca na internetu može proveriti njihova raspoloživost i neophodni uslovi. Pored toga, studenti su dobili i detaljnije informacije o studentskom životu, smeštaju, vannastavnim aktivnostima i mogućnostima radnog angažovanja za vreme studija i nakon njih. Važno je istaći da svi studenti iz Srbije imaju pravo na nultu godinu studija koja podrazumeva učenje jezika i neobavezno pohađanje nastave. Za naše studente je od najvećeg značaja novost da uz posredovanje Ruskog doma u Beogradu dobijaju mogućnost da se nakon završenih strukovnih studija u našoj Akademiji upišu na master akademske studije u Rusiji. Predstavljanje stipendija i studija bilo je propraćeno i odgovarajućim zanimljivim informacijama o samoj Rusiji, njenoj kulturi i istoriji, kao i o životu u velikim gradovima, pre svega u Moskvi. 

Stipendije u Rusiji

Galerija fotografija

 10. decembar 2022. 

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija. 

Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

ERASMUS+ mobilnost zaposlenih

Galerija fotografija

 7. decembar 2022. 

Dana 07. decembra 2022. godine, studenti OSS Turizam, prisustvovali su turističkoj konferenciji koja se po šesti put organizuje od strane Regionalne turističke organizacije Zapadna Srbija. Ove godine konferencija je održana u Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori. Svojim prisustvom, studenti su doprineli promovisanju projekta ’’Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica’’.

Turistička konferencija

Galerija fotografija

 18. novembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 4. novembra 2022. godine objavljen je članak “Mobilnost studenata – otvorena vrata novih znanja”, povodom studentske mobilnosti, odnosno  studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunje Vasilić i Marine Živković u okviru Erazmus+u projekta.

Pogledaj članak

“Vesti”, 4. nov 22

 9. novembar 2022. 

Katedra za medicinske nauke je organizovala, u cilju promocije zdravih životnih stilova, edukativnu radionicu za učenike četvrtog razreda O.Š. Dušan Jerković

Studenti prve godine studija na studijskom programu Zdravstvena nega Ljubica Vučićević, Sara Milijanović i Sara Rogić, u okviru aktivnosti na predmetu Zdravstveno vaspitanje, pod mentorstvom dr Ivane Bojović, održale su edukativnu radionicu o zdravoj ishrani za učenike IV/5 odeljenja.  

Čas je realizovan  u saradnji sa učiteljicom Slađanom Đikanović.

Edukativna radionica

Galerija fotografija

 13. oktobar 2022. 

U četvrtak, 13.10.2022. godine, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, obeleženi su Erazmus dani događajem pod nazivom The Beginning of the Rest of Our Lives- Erasmus+.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, zajedno sa predsednikom Akademije, dr Ljubicom Diković, upoznala je prisutne studente sa pravilima programa Erazmus+.

Studentkinje Akademije koje su imale priliku da provedu dva semestra na mobilnosti podelile su sa prisutnima svoje utiske i iskustva.

Erasmus Days 2022

Galerija fotografija

 07. oktobar 2022. 

Na svečanoj sednici Skupštine grada Užica povodom obeležavanja Dana Grada, 07.10.2022.godine u Narodnom pozorištu,  dodeljena su najviša priznanja:  nagrade, plakete i povelje grada Užica.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je plaketa Grada Užica za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu. 

Dan Grada

Saznaj više

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, organizovan prijem novih studenata. 

Posle intoniranja državne himne, pored dr Ljiljane Trumbulović rukovodioca Odseka Užice, studentima su se obratili i šefovi katedri, kao i nastavnici sa odgovarajućih studijskih programa.

 

Galerija fotografija

“Prijem brucoša”

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo, počela školska 2022/23. godina. Prijem 43. generacije studenata osnovnih strukovnih studija Poslovne ekonomije i Poslovne informatike započeo je intoniranjem državne himne. Dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, prof. Vesna Marković i dr Marina Janković-Perić poželeli su dobrodošlicu novim studentima, kao i uspeh u toku studija i sticanje novih znanja i veština koje će im omogućiti dobro pozicioniranje na tržištu rada i uspešnu poslovnu karijeru. Brucošima su se obratili i predstavnici parlamenta koji su sa svojim novim kolegama podelili informacije o nastavnim i nenastavnim aktivnostima.

Nakon oficijalnog dela, brucoši su zajedno sa studentima sa druge i treće godine posetili foto izložbu „Zeleni zavičaj“ i prošetali kroz Valjevo kako bi se bolje upoznali i razmenili iskustva i savete u vezi sa studijama.

Galerija fotografija

“Prijem brucoša”

 30. septembar 2022. 

Na svečanoj proslavi povodom obeležavanja jubileja 80+1 godine uspešnog rada Vesti, 30.09.2022.godine u Narodnom muzeju,  dodeljene su zahvalnice.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je zahvalnica za podršku i uspešnu saradnju

Zahvalnica "Vesti"

Saznaj više

 23. septembar 2022. 

Kolektiv Akademije, Odseka Užice je dana 23. septembra 2022. godine, organizovao prigodnu svečanost kako bi ispratio u penziju dr Radmilu Novaković Kostić, spec. Gordanu Lučić i spec. Vesnu Krstić Nenadić i zahvalio za značajan doprinos koji su dali ugledu i napretku Akademije.

Foto

 15. jun 2022. 

Predstavljanjem na radionici “Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima“ zvanično su započete promotivne aktivnosti u okviru nacionalnog projekta ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica”, finansiranog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije  i Grada Užica, a koji će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija realizovati do kraja ove kalendarske godine.

Projekat ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica” ima za cilj digitalizaciju i multimedijalnu prezentaciju nepokretnog kulturnog dobra Stari grad Užice domaćoj i internacionalnoj javnosti.  Radionica je organizovana u okviru projekta TEMATIK, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

 6. jun 2022. 

ponedeljak 6. juna 2022. godine s početkom u 12:00 časova studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studentima Pedagoškog fakulteta predstavili su se Miloš Obradović iz rektorata Univerziteta u Beogradu i Stanislava Marojević iz udruženja mladih OPENS.

Nakon uvodnih reči održana je projekcija filma “Mladi za mlade – sve je ok!” kao i diskusija na temu prikazanog filma.

Pored Univerziteta u Beogradu i OPENS-a organizator događaja je bila i Katedra za ekonomske nauke i menadžment Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija

Mladi za mlade – sve je ok!”

 2-4. jun 2022. 

Akademija Zapadna Srbija je bila suorganizator 7. Međunarodnog naučnog skupa “Budućnost turizma” koji je organizovao Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,  Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Cilj Naučnog skupa je da se kroz razmenu ideja i iskustava učesnika iz zemlje i inostranstva dođe do zaključaka u pogledu budućnosti turizma, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se turizam susreće i načine kako da se izgradi turizam koji će biti otporniji na krizne periode.

Galerija fotografija

Budućnost turizma” 

 1. jun 2022. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Majsku školu računovodstva” koja je deo neobaveznih aktivnosti iz nastavnog predmeta Finansijsko izveštavanje.

Uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta Marijane Milanović svaki student je osnivanjem sopstvene firme simulirao poslovanje, slao i primao odgovarajuća dokumenta uz knjigovodstveno evidentiranje istih u softveru Gođevac sistem.

 

Galerija fotografija

“Majska škola računovodstva”

 1. jun 2022. 

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji “U centru pažnje”, TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

 26. maj 2022. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

Galerija fotografija

VŠU Šolski center Kranj, Slovenija

 25. maj 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata Akademije strukovnih studija  Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu “Tehnike efikasnog učenja“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 25. maja 2022. godine, u prostorijama Odseka Užice.

Galerija fotografija

“Tehnike efikasnog učenja”

 24. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Računovodstvo i revizija. Gostovanje nastavnika studijskog programa Računovodstvo i revizija mr Biljana Đuričić, predavača i dr Momčila Vasiljevića, profesora strukovnih studija u Odseku Užice u  emisiji “U centru pažnje”, užičke televizije TV 5.

 24. maj 2022. 

Za studente studijskog programa Informacione tehnologije i sistemi, kao i za sve zainteresovane, mladi stručnjaci iz prakse softverske kompanije “VEGAIT” iz Novog Sada, u utorak 24. maja 2022. godine, Amfiteatar 302, održali su predavanje o svojoj kompaniji, mogućnostima za zaposlenje i kriterijuma koje bi naši studenti trebali da ispune prilikom konkurisanja za posao i razvojnim projektima na kojima su angažovani.

Galerija fotografija

“VEGAIT”, Novi Sad

 24. maj 2022. 

Katedra za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega organizovala je edukativnu radionicu za srednjoškolce na temu “Principi asertivne komunikacije”. Radionici su pored studenata studijskog programa Zdravstvena nega, prisustvovali i učenici Srednje medicinske škole iz Užica.

Galerija fotografija

“Principi asertivne komunikacije”

 23. maj 2022. 

U okviru radne posete delegacije Laboratorije za fotoakustiku, Centra za fotoniku, Instituta za fiziku  Odseku Užice, Akademije Zapadna Srbija, održano je predavanje na temu “Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije“, dr Dragana D. Markuševa, naučnog savetnika, dana, 23.05.2022. godine.

Galerija fotografija

“Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije”

 20. maj 2022. 

U periodu od 9-13. maja u Sunčevom bregu, Bugarska je održana tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Iz naše škole, ASSZS odsek Užice, prijavilo se devet studenata, a rok za prijavu je bio 6. maj. Cena aranžmana je iznosila 140 evra, a u cenu je uključen smeštaj u hotelima ,,Camelot“ i ,,Sea Grace“, pun pansion na bazi doručka, ručka i večere, sportske terene i sale za futsal, odbojku, košarku, stoni tenis i šah, sudije, kao i sve neophodne sportske rekvizite, putno osiguranje, narukvice za sve studente koji prisustvuju sportskim manifestacijama i organizovanom provodu.

Naši studenti su uspešno predstavljali našu školu u igranju šaha, fudbalu i stonom tenisu, a zbog nedostatka igrača naši studenti su se spojili sa vršnjacima iz ostalih škola kako bi napravili jednu ekipu i nadmetali se u košarci. Nikola Petrović, student na master studijama, ostvario je plasman u četvrtfinale u igranju šaha. Mladen Ćurdić je zauzeo visoko 4. mesto u jakoj konkernciji na turniru u stonom tenisu. Fudbaleri naše škole u borbi za 3. mesto pobedili su ekipu ,,VISAN“-a sa 2:1. Studentu koji su nastuapli za ASSZS su Mladen Ćurdić, Filip Grujić, Ognjen Vučković, Minja Ćućula, Jovan Stanišić, Aleksandar Mijailović, Marko Živković, Mihailo Pavlović, Nikola Petrović.

AKADEMIJADA 2022

Galerija fotografija

 18. maj 2022. 

Profesori Akademije strukovnih studija – Odsek Užice (dr Vesna Marjanović, dr Snežana Aksentijević, dr Radomir Stojanović, dr Miroslava Jordović Pavlović i dr Slobodanka Stankov), učestvovali su na radionici „Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”. Trening je održan 17. i 18. maja 2022. godine u hotelu „Palisad” na Zlatiboru, u okviru međunarodnog prekograničnog IPA projekta ENHANCE.

Galerija fotografija

„Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”

 12. maj 2022. 

Studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP “Duboko” Užice.

Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

Galerija fotografija

Stručna praksa, regionalna deponija “Duboko”.

 11. maj 2022. 

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu održana je u prostorijama Odseka Užice uz prisustvo direktora regionalne deponije “Duboko”, mr Momira Milovanovića, bivših studenata ovog master programa Željka Tasića i Vladimira Kovačevića, kao i nastavnika Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine i bezbednost na radu. 

Galerija fotografija

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu

 10. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Informacione tehnologije i sistemi i Mašinstvo. Gostovanje profesora Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Miroslave Jordović Pavlović i dr Aleksandra Milovanovića u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 19. april 2022. 

Promocija studijskog programa Zdravstvena nega. Gostovanje nastavnika Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Željka Karganovića i dr Ivane Bojović emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5. 

 13. april 2022. 

Povodom proslave Dana studenata 4. aprila, studenti ASSZS, Odseka Užice organizovali su turnir u malom fudbalu na terenu pored zgrade Odseka. I pored hladnog vremena studenti su proveli dan družeći se i bodreći jedni druge a kasnije je druženje nastavljeno i u studentskom klubu Odseka Užice. Svim studentima ASSZS čestitamo i želimo još puno ovakvih druženja i uspeh u školovanju.

Galerija fotografija

Dana studenata 4. april

 05. april 2022. 

Gostovanje predsednice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubice Diković u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.