Trg Svetog Save 34, 31000 Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

18. oktobar 2023. 

U okviru obeležavanja ”Svetskog dana etike”, 18.10.2023. godine, u prostorijama Odseka Užice održana su predavanja studentima prve godine društveno-humanističlog polja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice. Predavanja su održale dr Vesna Vasović, član Etičkog odbora Akademije, i dr Zorica Tanasković.

10. oktobar 2023. 

U okvuru manifestacije ErasmusDays 2023, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 9.10.2023. godine, organizovana je info sesija posvećena promociji aktuelnih Erasmus+ projekata.
Prisutni su upoznati sa mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Student Akademije koji se trenutno nalazi na studijskom boravku u Kranju, Slovenija, podelio je sa prisutnima svoje utiske i iskustva.
Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekata mobilnosti, kao i projekta CORE – Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences.

06. oktobar 2023. 

U okviru manifestacije ErasmusDays 2023, u ponedeljak, 09.10.2023. godine, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info sesiju tokom koje će studenti zainteresovani za mobilnost u okviru programa Erazmus+ imati priliku da dobiju sve neophodne informacije. Pozivamo zainteresovane studente da nam se pridruže u amfiteatru 109, u 12:15. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti putem linka:

Link Odsek Valjevo

02. oktobar 2023. 

Povodom početka nove školske godine po studijskim programima, odnosno katedrama, organizovan je prijem nove generacije studenata u školskoj 2023/24. godini u Odseku Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

22. septembar 2023. 

Predstavnici Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prisustvovali Početnoj konferenciji prekograničnog projekta ”Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u srvhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere”. 

Grad Užice

Agenda

 15. sep 2023. 

Studenti studijsjkog programa Mašinstvo su završili obuku za rad na CNC mašinama u firmi InMold. Obuka je realizovana preko HAAS fondacije, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023.

Has fondacija

 05. jul 2023. 

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice je ove godine dobitnik sredstava u okviru Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, koja će biti upotrebljena za dodatnu edukaciju studenata i obučavanje za rad na CNC mašinama, u periodu od 17.07.2023. do 29.09.2023. godine

 20. jun 2023. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Drugu majsku školu računovodstva”, koja se organizuje uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta, Marijane Milanović

Druga majska škola računovodstva ispunila je dva osnovna cilja: Prvi: Studenti su kroz osnivanje sopstvenog privrednog društva imali mogućnost da simuliraju realno poslovanje kroz sprovođenje jednostavnijih poslovnih promena vezanih za blagajnu, izvode, fakture, obračune zarada, naknada zarada, ugovore van radnog odnosa i dr. Drugi: Stvorena je odlična osnova za lakše savladavanje master studija Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo, revizija i finansije gde su pripremljeni za nastavak rada u realnom okruženju sa složenijim poslovnim promenama, što će im sve zajedno stvoriti bolje uslove za lakše zapošljavanje i primenu stečenih znanja na drugom nivou studija.

 02. jun 2023. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 2. juna 2023. godine objavljen je članak pod nazivom “Studijski programi za potrebe privrede“.

Tekst: Dragica Cvijović

 02. jun 2023. 

Gostovanje rukovodioca Odseka Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, dr Slobodanke Stankov u emisiji “U ritmu nedelje”, maj 2023

 01. jun 2023. 

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun

Katedra za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo u Odseku Užice, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, je i ove godine, obeležila ovaj dan sa studentima studijskih programa Ekološko inženjerstvo i Unutrašnja arhitektura i organizovala posetu Botaničkoj bašti i muzeju Jovana Cvijića, u Beogradu.

 25. maj 2023. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizovao je predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ 22 maja 2023. godine. Šef katedre za medicinske nauke spec. dr med. Željko Karganović pozdravio je prisutne i predstavio studijski program Zdravstvena nega. Predavanje o veštinama upravljanja emocijama održala je dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija. Studentkinje zdravstvene nege Milenija Marković i Vesna Milosavljević govorile su o depresivnim poremećajima i zdravstveno – vaspitnom radu sa pacijentima.

 24. maj 2023. 

Emisija užičke televizije TV 5 ”U centru pažnje”, 23. maj 2023. godine.

U pitanju je gostovanje naših studenata Ivane Milošević, studenta druge godine studijskog programa Menadžment i preduzetništvo, i studenta Marka Radoševića, treće godine istoimenog studijskog programa.

Materijal za emisiju i pripremu studenata uradila je dr Vesna Vasović.  

 

 19. maj 2023. 

Studenti prve godine ASSZS odsek Užice, studijskog programa Mašinstvo, u pratnji saradnika mašinske grupe predmeta, doc. dr Zorice Lazić, posetili su kompaniju „Largo“, koja se bavi proizvodnjom gumeno-tehničke robe.

 26. april 2023. 

Dana, 25. aprila 2023. godine u cilju promocije studijskih programa Katedre za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo i obeležavanja Svetskog dana Bezbednosti i zdravlja na radu, organizovana je poseta učenika Tehničke škole Užice

Predavanje „Zašto je bitno šta udišemo?“ održala je dr Ivana Čeković, prof.struk.stud. Učenici su obišli kabinet za Mašinstvo, kabinet za Bezbednost i zdravlje na radu, gde su se upoznali  sa opremom, uređajima, načinom rad i studiranja koje mogu ostvariti upisom studijskih programa.

 

 04. april 2023. 

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata” strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija  i visokih škola Srbije (SKAS-a)

Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.

Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

 27. mart 2023. 

U okviru globalnog projekta „Migracije u funkciji održivog razvoja“ koji sprovode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP u Srbiji, a finansira Švajcarska vlada – Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i sufinansira opština Ivanjica kroz programski budžet Kancelarije za mlade, Kancelariji za mlade opštine Ivanjica – odobren je projekat pod nazivom „Model za unapređenje kompetencija nezaposlene omladine u cilju ublažavanja negativnih posledica migracija“.

Jedna od planiranih aktivnosti na pomenutom projektu bila je i organizacija Sajma obrazovanja, koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.
Sajam obrazovanja je realizovan 17.03.2023. godine u periodu od 11.00 do 15.00 časova u Holu Doma kulture, Ivanjica, uz učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

 27. mart 2023. 

Predsednica Akademije dr Ljubica Diković,prof.struk.stud. i g-din Slavko Lukić, direktor, potpisali su Memorandum o saradnji između Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i Regionalne razvojne agencije Zlatibor (RRA).

RRA svojim aktivnostima doprinosi održivom socio-ekonomskom razvoju i stabilnosti Zlatiborske oblasti, promocijom pogodnog poslovnog okruženja i realizacijom razvojnih inicijativa zajednice.

Saradnja će se realizovati kroz više oblika: zajednička realizacija projekata i projektnih zadataka koji su praktično orijentisani ka rešavanju određenih problema u privredi; poslovno-tehnička saradnja na realizaciji studentske prakse i unapređenju karijernog razvoja studenata; zajednička realizacija obuka, treninga, radionica i stručnih skupova od interesa za lokalnu i širu društvenu zajednicu itd.

 20. mart 2023. 

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi – PIS.

 06. mart 2023. 

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije je  organizovao predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Svi  zainteresovani su upoznati sa projektima lokalne samouprave i Saveta za rodnu ravnopravnost, u cilju prevazilaženja barijera i napredovanja u poslovanju.

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Dan Akademije i postignuti rezultati” povodom Dana Akademije.

Tekst: Dragica Cvijović

 23. decembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 23. decembra 2022. godine objavljen je članak “Umetnička zbirka Akademije” povodom otkupa umetničkih dela u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Novinar: Dragica Cvijović

 12. decembar 2022. 

Drugog decembra 2022. godine u sali 317 Akademije Zapadna Srbija u Užicu održano je predavanje posvećeno stipendijama za obrazovanje u Rusiji.

Predavanje je održao mr Vojislav Milić, asistent na katedri za višu matematiku ruskog Ekonomskog univerziteta G. V. Plehanova u Moskvi.

Studentima su predstavljeni ruski fakulteti, katedre i obrazovni profili, kao i način na koji se samostalno putem obrasca na internetu može proveriti njihova raspoloživost i neophodni uslovi. Pored toga, studenti su dobili i detaljnije informacije o studentskom životu, smeštaju, vannastavnim aktivnostima i mogućnostima radnog angažovanja za vreme studija i nakon njih. Važno je istaći da svi studenti iz Srbije imaju pravo na nultu godinu studija koja podrazumeva učenje jezika i neobavezno pohađanje nastave. Za naše studente je od najvećeg značaja novost da uz posredovanje Ruskog doma u Beogradu dobijaju mogućnost da se nakon završenih strukovnih studija u našoj Akademiji upišu na master akademske studije u Rusiji. Predstavljanje stipendija i studija bilo je propraćeno i odgovarajućim zanimljivim informacijama o samoj Rusiji, njenoj kulturi i istoriji, kao i o životu u velikim gradovima, pre svega u Moskvi. 

 10. decembar 2022. 

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija. 

Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

 7. decembar 2022. 

Dana 07. decembra 2022. godine, studenti OSS Turizam, prisustvovali su turističkoj konferenciji koja se po šesti put organizuje od strane Regionalne turističke organizacije Zapadna Srbija. Ove godine konferencija je održana u Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori. Svojim prisustvom, studenti su doprineli promovisanju projekta ’’Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica’’.

 18. novembar 2022. 

U užičkom nedeljniku “Vesti” od 4. novembra 2022. godine objavljen je članak “Mobilnost studenata – otvorena vrata novih znanja”, povodom studentske mobilnosti, odnosno  studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunje Vasilić i Marine Živković u okviru Erazmus+u projekta.

 9. novembar 2022. 

Katedra za medicinske nauke je organizovala, u cilju promocije zdravih životnih stilova, edukativnu radionicu za učenike četvrtog razreda O.Š. Dušan Jerković

Studenti prve godine studija na studijskom programu Zdravstvena nega Ljubica Vučićević, Sara Milijanović i Sara Rogić, u okviru aktivnosti na predmetu Zdravstveno vaspitanje, pod mentorstvom dr Ivane Bojović, održale su edukativnu radionicu o zdravoj ishrani za učenike IV/5 odeljenja.  

Čas je realizovan  u saradnji sa učiteljicom Slađanom Đikanović.

 13. oktobar 2022. 

U četvrtak, 13.10.2022. godine, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, obeleženi su Erazmus dani događajem pod nazivom The Beginning of the Rest of Our Lives- Erasmus+.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, zajedno sa predsednikom Akademije, dr Ljubicom Diković, upoznala je prisutne studente sa pravilima programa Erazmus+.

Studentkinje Akademije koje su imale priliku da provedu dva semestra na mobilnosti podelile su sa prisutnima svoje utiske i iskustva.

 07. oktobar 2022. 

Na svečanoj sednici Skupštine grada Užica povodom obeležavanja Dana Grada, 07.10.2022.godine u Narodnom pozorištu,  dodeljena su najviša priznanja:  nagrade, plakete i povelje grada Užica.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je plaketa Grada Užica za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu. 

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, organizovan prijem novih studenata. 

Posle intoniranja državne himne, pored dr Ljiljane Trumbulović rukovodioca Odseka Užice, studentima su se obratili i šefovi katedri, kao i nastavnici sa odgovarajućih studijskih programa.

 

 03. oktobar 2022. 

Danas je na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo, počela školska 2022/23. godina. Prijem 43. generacije studenata osnovnih strukovnih studija Poslovne ekonomije i Poslovne informatike započeo je intoniranjem državne himne. Dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, prof. Vesna Marković i dr Marina Janković-Perić poželeli su dobrodošlicu novim studentima, kao i uspeh u toku studija i sticanje novih znanja i veština koje će im omogućiti dobro pozicioniranje na tržištu rada i uspešnu poslovnu karijeru. Brucošima su se obratili i predstavnici parlamenta koji su sa svojim novim kolegama podelili informacije o nastavnim i nenastavnim aktivnostima.

Nakon oficijalnog dela, brucoši su zajedno sa studentima sa druge i treće godine posetili foto izložbu „Zeleni zavičaj“ i prošetali kroz Valjevo kako bi se bolje upoznali i razmenili iskustva i savete u vezi sa studijama.

 30. septembar 2022. 

Na svečanoj proslavi povodom obeležavanja jubileja 80+1 godine uspešnog rada Vesti, 30.09.2022.godine u Narodnom muzeju,  dodeljene su zahvalnice.  

Tom prilikom, predsednici Akademije dr Ljubici Diković uručena je zahvalnica za podršku i uspešnu saradnju

 23. septembar 2022. 

Kolektiv Akademije, Odseka Užice je dana 23. septembra 2022. godine, organizovao prigodnu svečanost kako bi ispratio u penziju dr Radmilu Novaković Kostić, spec. Gordanu Lučić i spec. Vesnu Krstić Nenadić i zahvalio za značajan doprinos koji su dali ugledu i napretku Akademije.

 15. jun 2022. 

Predstavljanjem na radionici “Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima“ zvanično su započete promotivne aktivnosti u okviru nacionalnog projekta ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica”, finansiranog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije  i Grada Užica, a koji će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija realizovati do kraja ove kalendarske godine.

Projekat ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica” ima za cilj digitalizaciju i multimedijalnu prezentaciju nepokretnog kulturnog dobra Stari grad Užice domaćoj i internacionalnoj javnosti.  Radionica je organizovana u okviru projekta TEMATIK, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

 6. jun 2022. 

ponedeljak 6. juna 2022. godine s početkom u 12:00 časova studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studentima Pedagoškog fakulteta predstavili su se Miloš Obradović iz rektorata Univerziteta u Beogradu i Stanislava Marojević iz udruženja mladih OPENS.

Nakon uvodnih reči održana je projekcija filma “Mladi za mlade – sve je ok!” kao i diskusija na temu prikazanog filma.

Pored Univerziteta u Beogradu i OPENS-a organizator događaja je bila i Katedra za ekonomske nauke i menadžment Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

 2-4. jun 2022. 

Akademija Zapadna Srbija je bila suorganizator 7. Međunarodnog naučnog skupa “Budućnost turizma” koji je organizovao Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,  Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Cilj Naučnog skupa je da se kroz razmenu ideja i iskustava učesnika iz zemlje i inostranstva dođe do zaključaka u pogledu budućnosti turizma, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se turizam susreće i načine kako da se izgradi turizam koji će biti otporniji na krizne periode.

 1. jun 2022. 

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili “Majsku školu računovodstva” koja je deo neobaveznih aktivnosti iz nastavnog predmeta Finansijsko izveštavanje.

Uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta Marijane Milanović svaki student je osnivanjem sopstvene firme simulirao poslovanje, slao i primao odgovarajuća dokumenta uz knjigovodstveno evidentiranje istih u softveru Gođevac sistem.

 

 1. jun 2022. 

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji “U centru pažnje”, TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

 26. maj 2022. 

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

 25. maj 2022. 

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata Akademije strukovnih studija  Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu “Tehnike efikasnog učenja“. Predavanje je održala dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 25. maja 2022. godine, u prostorijama Odseka Užice.

 24. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Računovodstvo i revizija. Gostovanje nastavnika studijskog programa Računovodstvo i revizija mr Biljana Đuričić, predavača i dr Momčila Vasiljevića, profesora strukovnih studija u Odseku Užice u  emisiji “U centru pažnje”, užičke televizije TV 5.

 24. maj 2022. 

Za studente studijskog programa Informacione tehnologije i sistemi, kao i za sve zainteresovane, mladi stručnjaci iz prakse softverske kompanije “VEGAIT” iz Novog Sada, u utorak 24. maja 2022. godine, Amfiteatar 302, održali su predavanje o svojoj kompaniji, mogućnostima za zaposlenje i kriterijuma koje bi naši studenti trebali da ispune prilikom konkurisanja za posao i razvojnim projektima na kojima su angažovani.

 24. maj 2022. 

Katedra za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega organizovala je edukativnu radionicu za srednjoškolce na temu “Principi asertivne komunikacije”. Radionici su pored studenata studijskog programa Zdravstvena nega, prisustvovali i učenici Srednje medicinske škole iz Užica.

 23. maj 2022. 

U okviru radne posete delegacije Laboratorije za fotoakustiku, Centra za fotoniku, Instituta za fiziku  Odseku Užice, Akademije Zapadna Srbija, održano je predavanje na temu “Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije“, dr Dragana D. Markuševa, naučnog savetnika, dana, 23.05.2022. godine.

 20. maj 2022. 

U periodu od 9-13. maja u Sunčevom bregu, Bugarska je održana tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Iz naše škole, ASSZS odsek Užice, prijavilo se devet studenata, a rok za prijavu je bio 6. maj. Cena aranžmana je iznosila 140 evra, a u cenu je uključen smeštaj u hotelima ,,Camelot“ i ,,Sea Grace“, pun pansion na bazi doručka, ručka i večere, sportske terene i sale za futsal, odbojku, košarku, stoni tenis i šah, sudije, kao i sve neophodne sportske rekvizite, putno osiguranje, narukvice za sve studente koji prisustvuju sportskim manifestacijama i organizovanom provodu.

Naši studenti su uspešno predstavljali našu školu u igranju šaha, fudbalu i stonom tenisu, a zbog nedostatka igrača naši studenti su se spojili sa vršnjacima iz ostalih škola kako bi napravili jednu ekipu i nadmetali se u košarci. Nikola Petrović, student na master studijama, ostvario je plasman u četvrtfinale u igranju šaha. Mladen Ćurdić je zauzeo visoko 4. mesto u jakoj konkernciji na turniru u stonom tenisu. Fudbaleri naše škole u borbi za 3. mesto pobedili su ekipu ,,VISAN“-a sa 2:1. Studentu koji su nastuapli za ASSZS su Mladen Ćurdić, Filip Grujić, Ognjen Vučković, Minja Ćućula, Jovan Stanišić, Aleksandar Mijailović, Marko Živković, Mihailo Pavlović, Nikola Petrović.

 18. maj 2022. 

Profesori Akademije strukovnih studija – Odsek Užice (dr Vesna Marjanović, dr Snežana Aksentijević, dr Radomir Stojanović, dr Miroslava Jordović Pavlović i dr Slobodanka Stankov), učestvovali su na radionici „Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”. Trening je održan 17. i 18. maja 2022. godine u hotelu „Palisad” na Zlatiboru, u okviru međunarodnog prekograničnog IPA projekta ENHANCE.

 12. maj 2022. 

Studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP “Duboko” Užice.

Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

 11. maj 2022. 

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu održana je u prostorijama Odseka Užice uz prisustvo direktora regionalne deponije “Duboko”, mr Momira Milovanovića, bivših studenata ovog master programa Željka Tasića i Vladimira Kovačevića, kao i nastavnika Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine i bezbednost na radu. 

 10. maj 2022. 

Promocija studijskih programa Informacione tehnologije i sistemi i Mašinstvo. Gostovanje profesora Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Miroslave Jordović Pavlović i dr Aleksandra Milovanovića u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.

 19. april 2022. 

Promocija studijskog programa Zdravstvena nega. Gostovanje nastavnika Odseka Užice, Akademije Zapadna Srbija dr Željka Karganovića i dr Ivane Bojović emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5. 

 13. april 2022. 

Povodom proslave Dana studenata 4. aprila, studenti ASSZS, Odseka Užice organizovali su turnir u malom fudbalu na terenu pored zgrade Odseka. I pored hladnog vremena studenti su proveli dan družeći se i bodreći jedni druge a kasnije je druženje nastavljeno i u studentskom klubu Odseka Užice. Svim studentima ASSZS čestitamo i želimo još puno ovakvih druženja i uspeh u školovanju.

 05. april 2022. 

Gostovanje predsednice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubice Diković u emisiji “U centru pažnje” užičke televizije TV5.